nieuws

Hoge eisen aan opslag van kernafval België

bouwbreed

Hoge eisen aan opslag van kernafval België

Nederland zal pleiten voor de hoogste veiligheidseisen bij de berging van radioactief afval in België. Dat heeft minister Verhagen van Economische Zaken beloofd na overleg met Brabant.

België doet onderzoek naar de mogelijkheden van berging in diepe bodemlagen van radioactief afval, afkomstig uit Belgische kerncentrales en onderzoeksreactoren. In Brabant is daarover onrust ontstaan omdat de mogelijke opslag dicht bij de grens met Nederland kan plaatsvinden. Mochten de vaten gaan lekken, dan is besmetting van het grondwater ook in Nederland mogelijk. Verhagen beloofde de opslag van radioactief afval aan de orde te stellen bij het eerstvolgende overleg met de Belgen. De provincie Noord-Brabant mag dan bij het gesprek aanschuiven.

Reageer op dit artikel