nieuws

‘Het is grappig nu weer op een kruispunt te komen’

bouwbreed Premium

Alex Voordes (45) verruilde zijn baan als directeur bij AM Noord-Oost voor die van directeur van Heilijgers Projectontwikkeling, een van de drie onderdelen van Heilijgers. Zowel Heilijgers als AM maakt deel uit van BAM. Voordes is op 23 januari begonnen in zijn nieuwe functie. Eerder werkte hij bij een aantal andere BAM-onderdelen en bij Rabo Vastgoed.

Vanwaar deze overstap?

SDLqOmdat de woningbouw behoorlijk terugloopt en vanwege een daardoor noodzakelijke reorganisatie bij AM. Daardoor zie je een verschuiving optreden in functies. AM heeft ervoor gekozen zijn focus te verleggen naar het economisch kerngebied van Nederland en daarmee de “grote” Randstad. In de periferie worden de activiteiten vanwege de economische omstandigheden verder afgebouwd. Toen heeft de Raad van Bestuur mij gevraagd bij Heilijgers het projectontwikkelingsbedrijf op me te nemen. De Raad van Bestuur kijkt over de volle breedte, AM is ook deel van de BAM Groep. De vorige directeur Projectontwikkeling is eind 2011 vertrokken.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik kom uit een bouwfamilie, Voordes Bouw in Holten, waar ik ook gewerkt heb. Dat was een ontwikkelend bouwbedrijf, net als Heilijgers. Ik ken dus zowel de kant van het bouwen als het ontwikkelen en kan daardoor makkelijk de brug slaan. Het is grappig nu weer op een kruispunt te komen met een knipoog naar de geschiedenis.”

Wat wilt u in een paar jaar bereiken?

“Heilijgers staat er goed voor. Mijn doelstelling is om een bijdrage te leveren aan het verder laten groeien van het bedrijf en het verhogen van de omzet en het resultaat.”

Wat gaat u precies doen?

“Ik wil me eerst goed oriënteren. Na een week heb ik nog geen glashelder beeld. Ik moet eerst weten wat er allemaal is en dan ga ik een plan maken. Over twee maanden hoop ik dat goed voor ogen te hebben.”

Hoeveel vergaderingen en bijeenkomsten heeft u de eerste week al gehad?

“Ik denk toch wel vier tot vijf afspraken op een dag. Veel kennismakingsgesprekken en ik ben drie keer buiten de deur geweest. De agenda zit wel vol. Dat moet ook, want ik wil in hoog tempo het bedrijf leren kennen.”

Welke eigenschappen waardeert u het meest in uw collega’s?

“De bereidheid om samen te werken, openheid en gedrevenheid. Dat zijn wel de belangrijkste, naast loyaliteit en integriteit. De vastgoedwereld bestaat voor een groot deel uit samenwerken. Je hebt elkaar nodig.”

> Pagina 19: Personalia

Reageer op dit artikel