nieuws

Hernieuwbare energie houdt binnenklimaat op peil

bouwbreed

Hernieuwbare energie houdt binnenklimaat op peil

Hernieuwbare energiebronnen kunnen helpen het klimaat in gebouwen te regelen. Masterstudent Architectuur, Verstedelijking en Bouwkunde aan de TU Delft Daniel van Kersbergen bedacht daarvoor een systeem.

Cofely en het Universiteitsfonds Delft bekroonden het plan met de UfD-Cofely Energy Efficiency Prijs. Van Kersbergen gebruikte zijn ontwerp voor de architectuur van het Schiphol Interchange Station. Met het ontwerp doet hij onderzoek naar de manier waarop hernieuwbare energiebronnen passief kunnen worden ingezet voor de klimaatregeling in gebouwen.

Het klimaatsysteem en de architectuur zijn in één systeem geïntegreerd. Twee andere studenten ontvingen eveneens de prijs voor hun visie op het gebruik van hernieuwbare energie buiten de bouwnijverheid. De onderscheiding is dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Lees meer over de UfD-Cofely Energy Efficiency Prijs

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels