nieuws

Heijmans-directeur hekelt financiers

bouwbreed Premium

Concerndirecteur Ton Hillen van Heijmans haalt in zijn blog op de website van het bouwbedrijf hard uit naar financiers van woningen. Volgens hem ondermijnen ze hun eigen markt door aan risicobeperking te doen in plaats van risicobeheersing. “Wij ontwikkelen woningen waar een markt voor is. Voor projecten die we realiseren krijgen we een financiering, maar […]

Concerndirecteur Ton Hillen van Heijmans haalt in zijn blog op de website van het bouwbedrijf hard uit naar financiers van woningen. Volgens hem ondermijnen ze hun eigen markt door aan risicobeperking te doen in plaats van risicobeheersing. “Wij ontwikkelen woningen waar een markt voor is. Voor projecten die we realiseren krijgen we een financiering, maar vervolgens krijgen consumenten geen hypotheek voor hetzelfde project.

Dat is een redelijk absurde situatie”, schrijft Hillen.De Heijmans-directeur vindt de terughoudendheid van banken onbegrijpelijk gezien de toenemende vraag naar woningen en de renovatieopgave die Nederland wacht. ”De feiten wijzen, ook in deze turbulente tijd, op vooruitgang. De bevolking groeit nog steeds, het aantal huishoudens neemt toe. Dat duidt op vraag. Het zijn feiten die beloning verdienen en geen afstraffing. Van financiers mogen we verwachten dat ze reële afwegingen maken.”

Reageer op dit artikel