nieuws

Glasproducent AGC schrapt bijna 250 banen

bouwbreed

Glasproducent AGC schrapt bijna 250 banen

AGC Glass Europe gaat zijn productiecapaciteit aanpassen. Dat heeft de glasproducent bekendgemaakt. Door de aanpassing zullen bijna 250 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Volgens het concern is er sprake van “aanzienlijke overcapaciteit” en neemt de vraag in Europa naar glas verder af. AGC ziet zich daarom genoodzaakt de fabrieken in het Belgische Moustier en het Italiaanse Salerno te sluiten. In totaal telt de glasproducent in Europa achttien ovens voor de productie van vlakglas.

De oven in Moustier wordt gesloten omdat deze aan het einde van zijn levencyclus is gekomen. “Daar de markt geen enkel teken van herstel vertoont, kan er niet aan een eventuele herstelling gedacht worden.” In Salerno wordt gestop met de productie van gelaagd glas. De activiteiten in veredeling en distributie worden wel voortgezet.

Lees het bericht op de site van AGC Glass Europe

Reageer op dit artikel