nieuws

Gewi-ankers voor garage onder park

bouwbreed Premium

Gewi-ankers voor garage onder park

Gebr. Van ’t Hek uit Middenbeemster brengt Gewi-ankers aan voor de parkeergarage Brinkpark in Apeldoorn. Samen met waterremmende grondinjecties maakt dit de bouwkuip mogelijk voor de tweelaagse ondergrondse parkeergarage die hoofdaannemer BAM Civiel Noordoost uit Apeldoorn bouwt.

BAM werkt sinds september aan de garage, in opdracht van de gemeente Apeldoorn. In het voorjaar start het betonwerk. Vanaf de zomer wordt de parkeergarage, met een oppervlakte van ongeveer 8000 vierkante meter, ingericht. Dan start ook de aanleg van het park boven de garage. In het nieuwe park wordt de ondergronds stromende beek de Grift weer omhoog gehaald. De parkeergarage is een ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam. Het park is vormgegeven door OKRA Landschapsarchitecten uit Utrecht. Uiteindelijk zal alleen de centrale ingang in het Brinkpark te zien zijn als de garage in 2013 in gebruik gaat.

Reageer op dit artikel