nieuws

Fugro blijft ‘t Loon in Heerlen volgen

bouwbreed Premium

Het verzakte en deels gesloopte winkelcentrum ‘t Loon in Heerlen gaat zaterdag officieel weer open. Fugro gaat nog lang door met het monitoren van de verplaatsingen. Het ingenieursbureau werd vlak na de ontruiming eind november ingeschakeld door de vereniging van eigenaren van het winkelcentrum. Tijdens de sloopwerkzaamheden hield Fugro de trillingen in de gaten van […]

Het verzakte en deels gesloopte winkelcentrum ‘t Loon in Heerlen gaat zaterdag officieel weer open. Fugro gaat nog lang door met het monitoren van de verplaatsingen. Het ingenieursbureau werd vlak na de ontruiming eind november ingeschakeld door de vereniging van eigenaren van het winkelcentrum. Tijdens de sloopwerkzaamheden hield Fugro de trillingen in de gaten van de belendende panden en het niet-gesloopte deel. Aansluitend voerde het bureau geotechnisch onderzoek uit om de sterkte van het niet gesloopte deel te kunnen toetsen. Total stations brengen nu nog steeds 24 uur per dag de bewegingen in kaart van de parkeergarage onder het winkelcentrum. Ook gebouwen in de directe omgeving, zoals de schouwburg en de schouwburgflat worden op die manier gemonitord. Naar verwachting gaan de geotechnici daar nog maanden mee door.

Reageer op dit artikel