nieuws

‘Eskimo’ op Figaro

bouwbreed

‘Eskimo’ op Figaro

Alsof hij materiaal voor een iglo aansleept. Maar de dikgeklede dakdekker op de foto stapelt in de vrieskou platen piepschuim die zijn bestemd voor de isolerende laag op het dak van woningbouwproject Figaro in de Utrechtse wijk Terwijde.

Reinbouw uit Dieren bouwt dit project voor de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Theo Verburg Architecten ontwierp een woonblok van 104 gestapelde drie- en vierkamerappartementen, drie bedrijfsruimten en een parkeergarage. Een klein aantal appartementen komt in beheer bij de in begeleid wonen gespecialiseerde Stichting Focus. Het complex wordt gebouwd in de vorm van een carré met een binnentuin die is aangelegd op het dak van de parkeergarage.

Het Figaro-complex is onderdeel van het nieuwbouwproject Het Tableau, dat langs de spoorlijn Utrecht-Woerden verrijst naast NS-station Terwijde. Figaro telt aan de kant van het spoor zes verdiepingen en aan de noordkant vier verdiepingen. De bouw startte in mei vorig jaar, in de zomer van 2012 wordt het complex opgeleverd.

Reageer op dit artikel