nieuws

Driedimensionale laserscan waakt voor wegzakken

bouwbreed

Driedimensionale laserscan waakt voor wegzakken

Een driedimensionale laserscan legt doorlopend in detail vast of een gebouw, een constructie of de ondergrond vanwege bouwwerkzaamheden aan het verschuiven is.

Erik Siemer van advies- en ingenieursbureau Advin uit Hoofddorp legt vanmiddag in Gouda bij het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) de bijzonderheden uit van driedimensionaal scannen als ‘monitortechniek’. Eén van de bijzonderheden is dat de techniek een terugblik mogelijk maakt, legt Siemer uit. “De methode kan bijvoorbeeld een verschoven fundering èn de oorzaak van die verschuiving in beeld brengen. Het systeem kan continu meten en slaat alle waarden op.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels