nieuws

De Gruyter als vanouds

bouwbreed

’sHertogenboschIn een van de voormalige productiehallen van de De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch is Hurks van der Linden uit Sint-Michielsgestel bezig met de laatste herstelwerkzaamheden. Naar een ontwerp van Tarra Architectuur & Stedenbouw ondergaat het monumentale fabriekscomplex een grondige renovatie. Het wordt getransformeerd tot een hedendaags bedrijfsverzamelgebouw. Met 55.000 vierkante meter vloeroppervlak is het daarmee […]

’sHertogenboschIn een van de voormalige productiehallen van de De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch is Hurks van der Linden uit Sint-Michielsgestel bezig met de laatste herstelwerkzaamheden. Naar een ontwerp van Tarra Architectuur & Stedenbouw ondergaat het monumentale fabriekscomplex een grondige renovatie. Het wordt getransformeerd tot een hedendaags bedrijfsverzamelgebouw. Met 55.000 vierkante meter vloeroppervlak is het daarmee een van de grootste van Nederland. In de eerste twee fasen werden het hoofdkantoor en de twee productiehallen onder handen genomen. Naast het plaatsen van nieuwe kozijnen en dubbelglas, vond ook beton- en metselwerk plaats. Bij de gevelrenovatie is ernaar gestreefd om de authenticiteit zoveel mogelijk te behouden. Zo zijn voor dit project duizend geglazuurde gevelstenen op kleur gemaakt en ingemetseld. Het in de loop der tijd ‘verhokte’ gebouw is veel beter toegankelijk geworden. De aanbesteding van de derde en en laatste fase vindt binnenkort plaats. De herbestemming van het industriële erfgoed in opdracht van de Bossche Investeringsmaatschappij vergt circa 16 miljoen euro.

Foto: Ton Borsboom ; tekst: Rola Johannes

Reageer op dit artikel