nieuws

Burgers denken mee over Sluiskwartier

bouwbreed

Burgers denken mee over Sluiskwartier

De oude stadshaven in ere herstellen, de Buitengracht doortrekken en het behouden van het voormalige automuseum Ten Zijthoff. Dat zijn de pijlers onder de plannen van architect Jo Coenen voor het Sluiskwartier in Deventer.

De plannen zijn deze week door het College van B&W goedgekeurd. Ze worden gecombineerd met een parkeergarage en passende nieuwbouw en hoogbouw aan het Pothoofd. De visie op het gebied aan de rand van de binnenstad is ontstaan uit twee burgerinitiatieven die vorig jaar zijn ingediend.

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer wil graag de Buitengracht doortrekken en de Stichting Stadshaven Deventer wil de historische stadshaven terugbrengen. De indieners namen samen met bewoners, gemeente en Woonbedrijf ieder1 deel aan een interactief ontwerpatelier. 

Reageer op dit artikel