nieuws

Btw-perikelen bom onder pps

bouwbreed

Btw-perikelen bom onder pps

Btw-perikelen zijn een bom onder het succes van pps-contracten van lagere overheden.

Die waarschuwing uit wethouder Staf Depla van Eindhoven op basis van eigen ervaring bij de internationale school. Depla heeft al een concept-brief klaarliggen om naar de minister van Financien te sturen.

Daarin zal hij bepleiten dat het ministerie een standaardregeling moet bedenken voor btw-afdracht bij dbfmo-contracten. “Anders zullen maar weinig andere gemeenten de stap wagen, want het prijsvoordeel van de contractvorm wordt bijna geheel teniet gedaan door btw-afdracht en hoge advieskosten”, houdt de wethouder het Rijk voor. En juist het Rijk wil graag een brede stroom met pps-contracten bij lagere overheden. “Dan moet eerst echt wel iets veranderen.”

Reageer op dit artikel