nieuws

Brussel krijgt geen tweede Europese wijk door ruzie

bouwbreed Premium

Brussel krijgt geen tweede Europese wijk door ruzie

De in 2007 begonnen onderhandelingen tussen de Europese Commissie en de Brusselse gewestregering over een tweede Europese wijk in Brussel met 200.000 vierkante meter extra kantoorruimte voor Europese ambtenaren, zijn mislukt.

Ook het plan voor een hergroepering van de diensten van de Commissie langs de Wetstraat, waar haar verouderde kantoorgebouwen vervangen zouden worden door nieuwbouwtorens, is door de Commissie zelf geschrapt. Dat heeft een Commissiewoordvoerder gisteren bevestigd. De Commissie beschikt momenteel in Brussel over circa 1 miljoen vierkante meter kantoorruimte in 66 gebouwen. Daarvan is een derde eigen bezit. Tegen 2025 wil ze nog eens 300.000 vierkante meter extra ruimte.

Reageer op dit artikel