nieuws

Brummen gaat drie bruggen vervangen

bouwbreed

De gemeente Brummen wil eind dit jaar beginnen met het vervangen van drie bruggen over het Apeldoorns Kanaal. De gemeente schrijft dit jaar een aanbesteding uit op basis van een UAV-GC. .

Een van de belangrijkste functionele eisen in de aanbesteding is dat twee van de drie bruggen open moet kunnen in verband met pleziervaart. Opmerkelijk is dat de hefconstructie eventueel later kan worden aangebracht, zodra er meer duidelijkheid is over de bevaarbaarheid van het Apeldoorns Kanaal. Er moet namelijk een fors aantal vaste bruggen worden vervangen door beweegbare exemplaren. Verder moet de kanaalbodem op een aantal punten worden gesaneerd. De provincie Gelderland, het waterschap Veluwe en betrokken gemeenten stoeien nog over de financiering.

Uit een al in 2001 uitgevoerde haalbaarheidsstudie blijkt dat het waterschap 450.000 kuub slib dient te verwijderen om het Apeldoorns Kanaal bevaarbaar te maken. Daarnaast zijn onder meer herstel en verbetering van vijftig bruggen voorzien.

Reageer op dit artikel