nieuws

Bouwers somber over omzet eerste kwartaal

bouwbreed

Bouwers somber over omzet eerste kwartaal

Bedrijven in de bouwsector verwachten in het eerste kwartaal van 2012 een daling van hun omzet. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN), het kwartaalonderzoek van de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, MKB Nederland, Centraal Bureau voor de Statistiek en het Economisch Instituut voor de Bouw.

Bouwers vrezen dat hun omzet met 31 procent zal gaan dalen. “Dalende omzetten en verslechterende orderposities zorgen er (mede) voor dat het aantal banen in de bouw onder druk staat”, rapporteren de onderzoekers. Ook over de instroom van nieuwe orders zijn ondernemers minder positief gestemd. Voor het eerste kwartaal voorziet de meerderheid een krimp van de orderportefeuille.

Reageer op dit artikel