nieuws

Boskalis: beter zicht op risico’s grote havenorder

bouwbreed

Boskalis: beter zicht op risico’s grote havenorder

DEME gaat voor 916 miljoen euro aan de slag voor een LNG-project van Chevron bij Onslow aan de noordwestkust van Australië.

Boskalis had het werk bijna binnen maar zou zijn gevallen over een aantal uitzonderlijke voorwaarden. Net als Jan de Nul is het daarmee het slachtoffer van diens, volgens woordvoerder Martijn Schuttevaer, grotere ervaring met de markt in dit zeer dunbevolkte gebied.

Het zal zeer moeilijk zijn aan Australisch personeel te komen zoals de regels voorschrijven, weet hij. Met alle risico’s op loonkosteninflatie vandien.  Een tweede struikelblok was volgens hem de aansprakelijkheid. Normaal is die beperkt tot een percentage van de aanneemsom. Hier zou de opdrachtgever alle risico’s onbeperkt voor rekening van de aannemer willen laten komen. Het bedrijf op het spel zetten voor één opdracht, in een gebied waar nog voldoende ander werk ligt te wachten, leek Boskalis niet verstandig, zo stelt hij.

Reageer op dit artikel