nieuws

Besparingsplan DHV scheelt veel energie

bouwbreed Premium

DHV gaat een manier bedenken om bij 26 waterschappen, 46 onderwijsinstellingen en negen medische centra een hoeveelheid energie te besparen ter grootte van het stroomgebruik van 10.000 huishoudens. De opdracht komt van Agentschap NL. Behalve de waterschappen nemen 32 hogere beroepsopleidingen, veertien universiteiten en negen academische ziekenhuizen aan het project deel. Met het Rijk zijn […]

DHV gaat een manier bedenken om bij 26 waterschappen, 46 onderwijsinstellingen en negen medische centra een hoeveelheid energie te besparen ter grootte van het stroomgebruik van 10.000 huishoudens. De opdracht komt van Agentschap NL. Behalve de waterschappen nemen 32 hogere beroepsopleidingen, veertien universiteiten en negen academische ziekenhuizen aan het project deel. Met het Rijk zijn afspraken gemaakt om jaarlijks 2 procent minder energie te gebruiken. Uiterlijk in 2016 treedt daardoor een besparing op van ruim 30 miljoen kilowattuur. Ingenieursbureau DHV begeleidt de instellingen bij het behalen van de doelstellingen. “Sommige hogescholen hebben al flinke stappen gemaakt”, zegt projectleider Ilse van de Voort. “Bij andere staan de ontwikkelingen nog maar in de kinderschoenen. We inventariseren eerst wat al allemaal gebeurt en gaan dan workshops organiseren, zodat de scholen bij elkaar in de leer gaan.” De opdracht vertegenwoordigt voor DHV een waarde van 192.000 euro.

Reageer op dit artikel