nieuws

Beleggers in de rij voor woningen voor studenten

bouwbreed

Steeds meer particuliere beleggers willen investeren in studentenwoningen. Dat constateert Duwo, een van de grootste studentenhuisvesters van Nederland.

Reden voor de interesse is het grote tekort aan studentenwoningen en de verwachte veilige inkomsten. “We merken een verschuiving in de financiering. De laatste maanden worden we meer dan ooit gebeld door beleggers die interesse hebben”, zegt een woordvoerder van Duwo. Ze spreekt van een trend.

“We merken heel duidelijk de groeiende belangstelling van beleggers”, zegt ook Theo Opdam, directeur van Plegt-Vos, een van Nederlands grootste bouwers van modulaire woningen. “Financiering wordt in het algemeen steeds moeilijker. Door geld van beleggers aan te trekken, worden projecten wél mogelijk. Beleggers zoeken naar andere manieren om hun geld te beleggen.”

Het blijft niet alleen bij interesse. Duwo maakte dinsdag bekend dat Plegt-Vos zevenhonderd studenteneenheden in Amsterdam mag bouwen. De woningen worden gebouwd met ongeveer 30 procent geld van beleggers, de rest wordt gefinancierd door banken. Financieel adviseur Axcellent richtte voor het project een obligatiefonds op voor beleggers.

Axcellent verwacht binnenkort meer studentenwoningen zo te kunnen financieren. “We zijn met verschillende woningcorporaties in gesprek”, zegt Eric Nijkamp van Axcellent.

> pagina 6: Plegt-vos bouwt met unieke financiering

Reageer op dit artikel