nieuws

Belegger wil dat bouw kantoor Cap Gemini stopt

bouwbreed Premium

CBRE Global Investors kondigt juridische stappen aan tegen de juist begonnen nieuwbouw van het Cap Gemini-kantoor in Leidsche Rijn in Utrecht.

Volgens de vastgoedbelegger is de bouwvergunning niet in orde. Ook heeft de gemeente een korting gegeven op de grondprijs, stelt CBRE ontevreden. Het gevolg zou zijn: concurrentievervalsing.

De belegger komt in het geweer na het verlies van Cap Gemini als huurder van een kantoor van 42.000 vierkante meter op het nabijgelegen bedrijventerrein Papendorp. De gemeente zou Cap Gemini hebben gepaaid door de parkeernorm te verruimen en de grond 15 procent te goedkoop te leveren.

Een aanbod ontstond waartegen niet viel op te concurreren, meent CBRE. Evelyne Nossing verklaart namens de belegger dat in diens aanbod voor verlenging van de huur ook rekening was gehouden met wensen op het gebied van Het Nieuwe Werken en een geringere ruimtebehoefte.

Treinstation

Cap Gemini bleek hiervan desondanks niet te charmeren. De nieuwbouw komt bij het treinstation Leidsche Rijn, direct aan de A2, met een verhuurbaar oppervlak van 21.000 vierkante meter.

Aannemer BAM laat weten door te bouwen zolang geen rechterlijke uitspraak daartegenin gaat. De oplevering van het kantoor is in mei volgend jaar. De gereedkoming sluit aan op het aflopen van het huurcontract voor het grootste gedeelte van het huidige kantoor. Voor circa 20 procent van de 42.000 vierkante meter loopt het contract pas af in 2018.

De nieuwbouw is een project van AM Real Estate Development. BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht en BAM Techniek verzorgen de realisatie.

Reageer op dit artikel