nieuws

BAM wil uitknijpen onderaannemers uitbannen

bouwbreed

BAM wil uitknijpen onderaannemers uitbannen

Het uitknijpen van onderaannemers behoort als het aan BAM-topman Nico de Vries ligt, snel tot het verleden. Dat zegt hij in een gesprek met Dagblad Cobouw.

Nederlandse grootste bouwconcern zal volgens hem “het voortouw nemen” in het uitbannen van het veel voorkomende fenomeen in de sector. De Vries noemt het uitknijpen van onderaannemers en toeleveranciers “niet goed”. Dat het desondanks voorkomt, heeft volgens hem ook te maken met opdrachtgevers. Die gaan nog steeds vaak voor de laagste prijs. Gevolg is dat de marges zo dun zijn, dat hoofdaannemers zich genoodzaakt zien hun onderaannemers onder druk te zetten. Zeker in de huidige crisis is daar sprake van.

“Ik heb er alle begrip voor dat onderaannemers ervan balen als ze worden uitgeknepen”, zegt De Vries. “We moeten ervan af. Het moet in de toekomst gaan over hoe we samen geld kunnen verdienen. Ik vind dat BAM het aan zijn stand verplicht is om daar leidend de weg in te wijzen.”

Reageer op dit artikel