nieuws

BAM herontwikkelt Olympisch park

bouwbreed Premium

BAM Nuttal gaat het Olympisch Park in Oost-Londen herontwikkelen. Met de opdracht is een bedrag van 90 miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden gaan in het najaar, na afloop van de Olympische en Paralympische Spelen, van start en nemen anderhalf jaar in beslag. De bouwer zal onder meer de diverse tijdelijke sportaccommodaties en voorzieningen, zoals een […]

BAM Nuttal gaat het Olympisch Park in Oost-Londen herontwikkelen. Met de opdracht is een bedrag van 90 miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden gaan in het najaar, na afloop van de Olympische en Paralympische Spelen, van start en nemen anderhalf jaar in beslag.

De bouwer zal onder meer de diverse tijdelijke sportaccommodaties en voorzieningen, zoals een trainingscentrum, basketbalarena, waterpolobad, verwijderen. Ook worden de wegen en voet- en fietspaden aangesloten op de infrastructuur van de omliggende stadswijken. Daarvoor zullen zo’n dertig bruggen en onderdoorgangen moeten worden gebouwd.

BAM Nuttal is verder verantwoordelijk voor de landschappelijke inrichting van het nieuwe park, dat meer dan tweeduizend bomen en een grote grasweide krijgt.

Reageer op dit artikel