nieuws

Atsma wil nieuwbouwplannen niet de nek omdraaien

bouwbreed

Atsma wil nieuwbouwplannen niet de nek omdraaien

Nieuwe geluidregels zullen geen bedreiging vormen voor tienduizenden nieuwbouwwoningen. Dat verzekert een woordvoerder van staatssecretaris Joop Atsma in een reactie op een rapport van DHV waarmee RTL Nieuws gisteren uitpakte.

RTL meldde dat de bouw van tienduizenden nieuwbouwwoningen nabij spoorlijnen en snelwegen niet door kunnen gaan als Atsma de zogenaamde dove gevel schrapt in nieuwe wetgeving. Vooral de grote steden in het land zouden daarmee te maken krijgen.

De woordvoerder van Atsma nuanceert de ophef. “Ik kan officieel niet garanderen dat de dove gevel blijft bestaan, maar het kan nooit zo zijn dat zoveel bouwprojecten niet door kunnen gaan vanwege nieuwe geluidregels. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. Op de ene plek zal er misschien meer ruimte om te bouwen zijn dan op de andere plek, maar uiteindelijk moet de wet effectenneutraal zijn. Samen met steden en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) zijn we in goed overleg.” Voor de zomer komt Atsma met een voorstel.

Lees het onderzoek naar de effecten van geluidnormering op woningbouw langs rijkswegen en hoofdspoorwegen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels