nieuws

ASN Bank past strikte duurzaamheidscriteria toe bij selectie

bouwbreed Premium

ASN Bank past strikte duurzaamheidscriteria toe bij selectie

De ASN Bank heeft eigen, strikte duurzaamheidscriteria toegepast bij de selectie van bouwpartijen voor de renovatie en verduurzaming van het bijna 50 jaar oude Haagse kantoor dat de bank eind maart betrekt.

ASN stelde als voorwaarde bij de aanbesteding dat de bedrijven uit Den Haag of omgeving moeten komen. Het doel: bovenmatig heen- en weerreizen van werknemers voorkomen. “De architect komt dagelijks op zijn fiets langs”, zegt adjunct-directeur Joyce van der Est van ASN. De leveranciers zijn eveneens gezocht in de Haagse regio.

De bouwbedrijven moeten daarnaast minimaal zijn aangesloten bij (de kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, red.) MVO Nederland. Bovendien moeten ze intern al een duurzaamheidsslag hebben gemaakt. Ook wordt een lijst van gerealiseerde projecten opgevraagd.

Reageer op dit artikel