nieuws

Aquaduct in april weer waterdicht

bouwbreed Premium

Aquaduct in april weer waterdicht

Schuin boven de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel is Hakkers uit Werkendam begonnen met het slaan van 15 meter diepe damwanden in de Ringvaart voor groot onderhoud aan het Cortlandt-aquaduct.

otoDe winterse omstandigheden vormen voor het heiwerk geen ernstig beletsel. Het uit 1984 daterende kunstwerk begon steeds meer lekkages te vertonen bij de aansluiting aan de wal. Deze aansluitingen waren anders dan de aquaductbak niet op palen gefundeerd. Dat leidde tot scheuren en tot het weglekken van water. In opdracht van Rijkswaterstaat Zuid-Holland komt er nu een flexibele en waterdichte aansluiting waarbij de vleugelwanden van het aquaduct worden vervangen door damwandschermen. De aquaductbak krijgt een nieuwe waterdichte bekleding.

Lekkages in het talud maakten in oktober vorig jaar al een spoedreparatie nodig. Hakkers legde toen twee tijdelijke kleidammen aan. In januari werd begonnen met de huidige werkzaamheden. In april verwacht Hakkers het werk te kunnen afronden. Het gevaar voor lekkages op de A20 is dan geweken.

Reageer op dit artikel