nieuws

Alternatief voor nieuw stadskantoor Deventer

bouwbreed Premium

Alternatief voor nieuw stadskantoor Deventer

Mogelijk komt het nieuwe stadskantoor van Deventer er helemaal niet. In de stad is veel protest tegen de bouw van een nieuw stadskantoor à raison van 65 miljoen euro.

Deze week peilt de gemeente met een telefonische enquête de mening van de inwoners. Daarbij ligt er nu een aanbod van de eigenaar van het kantoorpand de Leeuwenbrug. Hij biedt het pand aan de gemeente te koop aan voor 25 miljoen euro. Voor verduurzaming van de locatie tot energielabel A is nog eens zo’n 3 miljoen euro nodig. “Minder risico’s en een volwaardig alternatief”, wijzen zij. Het ontwerp voor de nieuwe locatie in de historische binnenstad van Neutelings-Riedijk Architecten ligt al een aantal jaar in de la. In 2009 stapte het gemeentebestuur op vanwege het controversiële ontwerp.

Reageer op dit artikel