nieuws

Afspraak over sloopmaterialen

bouwbreed

Bitumineus dakbedekkingsmateriaal moet tijdens de sloopfase gescheiden worden ingezameld. Daartoe sloten dakdekkersorganisatie Vebidak, leveranciersvereniging Probasys Benelux en afvalverwerker Van Gansewinkel Nederland een overeenkomst. Momenteel bestaan verschillende inzamelings- en recyclingsmethoden voor het materiaal dat opnieuw is te gebruiken. Door een breed toegepast systeem voor inzameling op te zetten, zijn inzameling en recycling grootschalig aan te pakken, […]

Bitumineus dakbedekkingsmateriaal moet tijdens de sloopfase gescheiden worden ingezameld. Daartoe sloten dakdekkersorganisatie Vebidak, leveranciersvereniging Probasys Benelux en afvalverwerker Van Gansewinkel Nederland een overeenkomst.

Momenteel bestaan verschillende inzamelings- en recyclingsmethoden voor het materiaal dat opnieuw is te gebruiken. Door een breed toegepast systeem voor inzameling op te zetten, zijn inzameling en recycling grootschalig aan te pakken, vinden partijen. De overeenkomst moet dat stimuleren. De partners verwachten met hun initiatief de grootschalige recycling en hergebruik van bitumineus dakafval een belangrijkeimpuls te geven, zo blijkt uit een toelichting.

Reageer op dit artikel