nieuws

Aandacht voor ‘het nieuwe beugelen’

bouwbreed

Aandacht voor ‘het nieuwe beugelen’

Installateurs moeten zich vanaf deze week houden aan de bepalingen van ‘het nieuwe beugelen’.

De voorschriften moeten een goed functionerende en veilige rookgasafvoer opleveren voor gasgestookte toestellen. De richtlijnen zijn opgesteld op advies van de Rogafa; de verenigde Nederlandse fabrikanten van rookgasafvoersystemen. De regels adviseren de installateur onder meer om beugels voor een maximale stevigheid aan te brengen op de mof van afvoerbuizen. Deze buizen moeten ook onder een minimaal afschot staan voor een goede afvoer van condenswater.

De Rogafa bestaat uit Alukan, Breman, Burgerhout, Cox Geelen, Metaloterm Ontop, Muelink & Grol, Panflex en Ubbink. Het nieuwe beugelen wordt verder uitgelegd op www.hetnieuwebeugelen.nl.

Bekijk de checklist van ‘het nieuwe beugelen’

Reageer op dit artikel