nieuws

Aalberts Industries kan terugkijken op beste jaar ooit

bouwbreed

Aalberts Industries heeft ondanks de terugval in de woningbouwmarkt het beste jaar uit zijn bestaan achter de rug. De producent van onder meer fittingen en afsluiters wist in 2011 zowel omzet als winst fors te verhogen.

De bedrijfsopbrengsten stegen met 15 procent tot ruim 1,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 209 miljoen, 16 procent meer dan in 2010. Onder aan de streep hield het concern, dat wereldwijd actief is, bijna 145 miljoen euro, een toename van bijna 25 procent.

Dat Aalberts kan terugkijken op het, volgens topman Jan Aalberts, “beste jaar ooit”, betekent niet dat de onderneming geen hinder ondervond van de crisis en beroerde situatie op de woningmarkt in onder meer Nederland, Engeland en de VS. Het bedrijf wist echter te profiteren van de groeiende gasmarkt en de stabiele omstandigheden in renovatie en commercieel vastgoed.

In de Benelux sloeg Aalberts zijn slag in vloerverwarming, plastic pijpen en metalen fittingen. De afzet van deze producten werd opgevoerd. Ook werd in Nederland en België een groot aantal sprinklerprojecten uitgevoerd. De terugval van de Amerikaanse woningmarkt kon worden gecompenseerd door groei in de markten irrigatie, industrie en retail. In Duitsland werd geprofiteerd van de zucht naar energiebesparing.

Aalberts verwacht dit jaar verder te kunnen groeien. “De onderneming is gezond, zowel financieel als strategisch”, aldus de bestuursvoorzitter.

Reageer op dit artikel