nieuws

Zwak beton in vijf woningen vervangen

bouwbreed Premium

Bij appartementencomplex Het Anker in Assen moet de pas gestorte vloer van vijf woningen worden vervangen. Aannemingsbedrijf HTO uit Assen bouwt het complex in opdracht van woningcorporatie Woonconcept. Mortel Installatie Assen (MIA) leverde de betonmortel. HTO constateerde dat het beton niet van de juiste kwaliteit was en liet in overleg met Woonconcept onderzoek doen. Naar […]

Bij appartementencomplex Het Anker in Assen moet de pas gestorte vloer van vijf woningen worden vervangen. Aannemingsbedrijf HTO uit Assen bouwt het complex in opdracht van woningcorporatie Woonconcept. Mortel Installatie Assen (MIA) leverde de betonmortel.

HTO constateerde dat het beton niet van de juiste kwaliteit was en liet in overleg met Woonconcept onderzoek doen. Naar aanleiding hiervan is de vloer van de vijf woningen afgekeurd. “Er was te weinig portlandcement aan de mortel toegevoegd”, meldt een woordvoerder van HTO. “De sterkte moest oplopen tot 25 N/mm2, maar dat gebeurde niet. De centrale heeft toegegeven dat de kwaliteit van de mortel niet voldeed.” De andere vloeren van het complex hebben wel de vereiste kwaliteit.

Reageer op dit artikel