nieuws

Woning drukt op vermogen Nederlanders

bouwbreed Premium

Als de eigen woning buiten beschouwing wordt gelaten, is het vermogen van de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar vrijwel stabiel gebleven. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert het bezit op 17.000 euro. Wie een eigen woning bezit – en dat geldt voor zes op de tien huishoudens – heeft op papier zijn vermogen met 12 […]

Als de eigen woning buiten beschouwing wordt gelaten, is het vermogen van de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar vrijwel stabiel gebleven.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert het bezit op 17.000 euro. Wie een eigen woning bezit – en dat geldt voor zes op de tien huishoudens – heeft op papier zijn vermogen met 12 procent zien slinken. De doorsnee waarde van een woning daalde van 237.000 naar 233.000 euro.

Nederland telde volgens het CBS begin vorig jaar 151.000 huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen euro, 12.000 minder dan in 2010. Het aantal huishoudens met een negatief vermogen dan wel hooguit een kapitaal van 5000 euro steeg tot 750.000.

Reageer op dit artikel