nieuws

Wezenberg als eerste in Nederland de weg op met Scania Euro 6

bouwbreed

Wezenberg als eerste in Nederland de weg op met Scania Euro 6

De eerste Scania met Euro 6 motor in Nederland is te vinden in het wagenpark van transportbedrijf B. Wezenberg Transport bv uit IJsselmuiden. Het Overijsselse bedrijf volgt de innovatieve ontwikkelingen in de branche op de voet.

Toen Scania vorig jaar haar Euro 6 motoren introduceerde was het contact snel gemaakt. Met de nieuwe Scania, een R440 twee-assige trekker met een 440 pk Euro 6 motor, voegt Wezenberg daadwerkelijk de daad bij het woord. De afgeleverde Scania loopt vooruit op de uitlevering van honderd Scania Euro 6 voertuigen die in 2012 en 2013 op de rol staan voor het transportbedrijf. Deze voertuigen zijn verder uitgerust met de comfortabele Topline of Highline cabine en Scania Opticruise / Scania Retarder. Alle trucks worden afgeleverd door de Scania dealer te Zwolle.

Alle technieken bij elkaar

Vorig jaar introduceerde Scania een tweetal Euro 6 motoren als basis van een nieuwe motorreeks. De 440 en 480 pk motoren maken gebruik van technologieën waarmee Scania al vele jaren ervaring heeft en die nu allemaal in dezelfde motor zijn geïntegreerd. Deze technologieën, zoals XPI, EGR, SCR, VGT en partikelfilter, hebben in de afgelopen jaren al vele miljoenen kilometers in de dagelijkse harde praktijk hun betrouwbaarheid bewezen. Recente publicaties in vakmedia bevestigden dat ook het brandstofverbruik van de nieuwe motor zeer gunstig scoorde ten opzichte van de Euro 5 motoren.

Veilige investering

De producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren noemt de Euro 6 versie “een veilige investering, die de spreekwoordelijke hoge restwaarde van een Scania alleen nog verder versterkt. Stimuleringsmaatregelen als overheidssubsidie en mogelijk MAUT-voordeel dragen hieraan verder bij.”

Kijk voor meer informatie op de site van Scania

Reageer op dit artikel