nieuws

Weer Olympische order voor Imtech

bouwbreed

Weer Olympische order voor Imtech

Imtech heeft in het Verenigd Koninkrijk voor 34 miljoen euro aan nieuwe orders ontvangen voor hightech ict-oplossingen.

Dat heeft de technisch dienstverlener bekendgemaakt. Het bedrijf gaat onder meer voor de Britse omroep BBC de ict-infrastructuur achter de talloze internetvoorzieningen gereed maken voor de verwachte “digitale” drukte tijdens de komende Olympische Spelen in Londen. Daarbij gaat het naast websites ook om toepassingen als live streaming en iPlayer.

Imtech sleepte al eerder Olympische opdrachten binnen. Zo verzorgde de onderneming onder meer de lucht- en klimaattechnologie in het nieuw gebouwde Olympisch stadion.

Een andere belangrijke order die Imtech heeft binnengehaald, is afkomstig van een grote Engelse overheidsinstelling. Daarvoor zal Imtech de ict-infrastructuur in een datacenter inrichten. Voor consumentengoederenfabrikant Reckitt & Benckiser zal het bedrijf bovendien de dataopslag en server-infrastructuur regelen.

Reageer op dit artikel