nieuws

Voormalig baas Rochdale mogelijk door OM vervolgd

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie is van plan voormalig bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp te vervolgen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het arrondissementsparket in Amsterdam. Samen met Möllenkamp worden ook vier van zijn zakenpartners vervolgd. De vijf worden verdacht van fraude zoals het aannemen of betalen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen. Het OM sluit niet uit dat ook de bedrijven van de zakenpartners vervolgd worden.

Onbekend is wanneer het proces aanvangt. De advocaat van een van de verdachten wil eerst getuigen en deskundigen horen. Als dat afgerond is, zal het OM een definitieve tenlaste stelling opstellen.

Tegen Möllenkamp loopt al een procedure bij de rechtbank in Lelystad. Woningcorporatie Rochdale eist daarin 6 miljoen euro van de voormalig bestuursvoorzitter. De corporatie stelt dat Möllenkamp zichzelf onder meer te veel pensioengeld heeft toegekend en onterecht gedeclareerde bedragen heeft ontvangen. Hij zou financiële gunsten en diensten hebben ontvangen van zakelijke relaties zonder aanwijsbare tegenprestaties. Het gaat onder meer om betalingen voor de inrichting van woningen en de aanschaf van dure auto’s (Maserati). Möllenkamp zou hier in totaal 2 miljoen euro voordeel aan hebben gehad. Rochdale ontsloeg Möllenkamp begin 2009 op staande voet nadat vermeend frauduleuze praktijken aan het licht waren gekomen.

Reageer op dit artikel