nieuws

Volendam houdt crisistonnen op de plank

bouwbreed Premium

Volendam houdt crisistonnen op de plank

Volendam kreeg ruim 270.000 euro van het Rijk voor een woningbouwproject dat niet van de grond kwam. Tegen de spelregels in is het bouwen echter nog steeds niet begonnen.

Ruim 350 miljoen euro gooide het Rijk er tegen aan. Het was aan het begin van de ‘eerste’ crisis. Drie ministers van Binnenlandse Zaken terug. De stimuleringsmaatregel woningbouw moest nieuwbouwplannen op de rit houden. Maar de spelregels logen er niet om. Begon je niet op tijd, dan moest het geld weer terug naar de Staatskas. Op die manier vloeide 50 miljoen terug in de algemene middelen van Rutte’s regering.

Wat blijkt echter uit een inspectierondje van Dagblad Cobouw? De waakhonden van het Rijk lijken één projectje over het hoofd te hebben gezien. Het gaat om bouwproject ‘de Stient’, 38 appartementen boven een winkel in Volendam. Er kwam subsidie en een vereiste bouwvergunning, maar gebouwd wordt er in geen velden of wegen.

Reageer op dit artikel