nieuws

Vier jaar cel voor hoofdverdachte vastgoedfraude

bouwbreed

Vier jaar cel voor hoofdverdachte vastgoedfraude

Jan van V., hoofdverdachte in de zogenoemde klimopzaak over vastgoedfraude, is door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Tegen hem was zeven jaar geeist.

Ook tien andere verdachten werden veroordeeld. Oud-topman Cees Hakstege van Bouwfonds kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd. Het OM had tegen hem 4 jaar cel geeist.

Will F., voormalig directeur van Philips Real Estate Investment Management (PREIM), de vastgoedbeheerder voor Philips Pensioenfonds, kreeg net als Van V. een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd. Dat is een jaar minder dan was geeist.

Volgens de rechters hebben F. en Van V. zich schuldig aan deelname aan criminele organisaties die ten doel hadden om het Philips Pensioenfonds en Bouwfonds geld afhandig te maken. Cees Hakstege kreeg een aanzienlijke lagere straf omdat de rechtbank hem niet schuldig acht aan deelname aan een criminele organisatie. Ook Olivier L. (3 jaar cel), Eric F. (2,5 jaar), Diederik S. (2 jaar), Jan Steven M. (2 jaar), Jack del C. (2 jaar), Rob L. (1 jaar) werden veroordeeld tot celstraffen. Jimmy K. en Frits H. kregen werkstraffen opgelegd van respectievelijk 200 uur en 40 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels