nieuws

Vestia in geldproblemen door tegenvallers met derivaten

bouwbreed Premium

Vestia in geldproblemen door tegenvallers met derivaten

Woningcorporatie Vestia heeft ernstige geldproblemen door tegenvallers met betrekking tot haar derivaten.

De bouwproductie van Nederlands grootste woningcorporaties dreigt een grote klap te krijgen. Vestia (89.000 woningen) kampt met een geldtekort van ruim 1,5 miljard euro. Het tekort kon Vestia na hard onderhandelen lenen van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. Bronnen rondom Vestia spreken van een “serieus probleem“. Minister Spies (wonen) zat met bestuurders en toezichthouders aan tafel.

Directeur-bestuurder Erik Staal lijkt het slachtoffer te worden van zijn eigen, vooruituitstrevende financieringscontructies. Een woordvoerder wil niet bevestigen dat Staal op de schopstoel zit, maar zegt wel dat “over de samenstelling van de raad van bestuur wordt gesproken”.

Lees de reactie van Vestia op de ontstane situatie bij de woningcorporatie

Reageer op dit artikel