nieuws

Verlies Hochtief loopt op tot 160 miljoen

bouwbreed

Verlies Hochtief loopt op tot 160 miljoen

Hochtief loopt tegen een verlies aan van 160 miljoen euro. De resultaten van de Australische dochter Leighton vallen zwaar tegen en de uitstroom van topmanagers kost meer dan gedacht.

In financiële zin komen de grootste tegenslagen uit Australië. Op 16 januari bleek Leighton een verlies van 89 miljoen euro te moeten afschrijven op zijn dochtermaatschappij in Dubai en projectonderneming BrisConnections. Hochtiefs verliezen over 2011 lopen daardoor op van de geschatte 100 naar 160 miljoen euro. De orderportfeuille is prima gevuld met opdrachten ter waarde van 48 miljard euro.

Volgens topman Stieler is operationeel gezien niets mis met Hochtief. Alle divisies ontwikkelen zich sterk. Zo werden in het vierde kwartaal voor 9 miljard euro opdrachten binnengehaald. Ook Leighton zit weer in de lift en boekte over de tweede helft van 2011 een operationele winst na belastingen van 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel