nieuws

Vellema koopt Scania R440 Highline 6×2 voor exceptionele transporten

bouwbreed Premium

Vellema koopt Scania R440 Highline 6×2 voor exceptionele transporten

A.T. Vellema Transport uit Leeuwarden heeft een nieuwe Scania met autolaadkraan in gebruik genomen. De R440 Highline 6×2 is voorzien van een XPI motor en die keuze werd gemaakt om ruimte te besparen aan het chassis.

Scania XPI zorgt namelijk voor Euro5 zonder gebruik te maken van AdBlue en dat scheelt een tank. Hierdoor bleef er meer ruimte over voor onder meer grotere brandstoftanks. Vellema zet de nieuwe Scania in voor exceptionele transporten en doet dat in combinatie met een semi-dieplader en een uitschuifbare oplegger. De nadruk bij de uitzonderlijke transporten ligt op volumineuze en zwaardere transporten. Met de nieuwe aanwinst is het dienstenpakket uitgebreid door onder meer de hogere capaciteit van de Palfinger autolaadkraan.

Krachtige autolaadkraan

De Palfinger 53002SHG autolaadkraan heeft een maximale capaciteit van 53 tonmeter en een bereik van 20,5 meter. Zelfs in maximaal uitgeschoven toestand is deze kraan nog in staat om twee ton te liften. De kraan is geleverd en opgebouwd door carrosseriebouw De Groot in Franeker. De trekker werd geleverd door Scania dealer Rinsma bv Uit het Friese Berlikum.

Kijk voor meer informatie op de site van Vellema Transport

Reageer op dit artikel