nieuws

Van Leeuwen Buizen koopt twee handelaren in stafstaal

bouwbreed Premium

Zwijndrecht – Groothandel Van Leeuwen Buizen heeft de bedrijven Jean Wauters en IPM overgenomen. De groep groeit daardoor met 90 medewerkers plus een omzet van 50 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Peter Rietberg ziet de aankopen als een welkome uitbreiding van zijn 1100 medewerkers tellende onderneming. “Met de toevoeging geven we verdere invulling aan onze groeistrategie en breiden we het aanbod van diverse marktsegmenten uit. We richten ons daarbij op de geheel Europese markt van machinebouw en hydrauliek.”

Het te Brussel gevestigde Jean Wauters is een toonaangevende leverancier van stafstaal voor diverse industriële sectoren in België. IPM heeft als uitvalsbases Lyon en Parijs. Het dochterbedrijf van Jean Wauters concentreert zich op de Franse markt.

De geschiedenis van Jean Wauters gaat terug tot 1924. Het familiebedrijf ontwikkelde zich tot leidende distributeur van stafstaal. Vanuit voorraad levert de handelaar 20.000 ton in een breed assortiment. Meestal wordt het staal op maat gezaagd voor de klanten.

Van Leeuwen is vast van plan om zijn marktpositie zowel autonoom als door aankopen te versterken. In 2010 realiseerde Van Leeuwen een omzet van 600 miljoen euro.

Reageer op dit artikel