nieuws

Transformatie oude flat in prijsvraag

bouwbreed

Transformatie oude flat in prijsvraag

Woonstad Rotterdam heeft onder jonge architecten een prijsvraag uitgeschreven voor transformatie van een jarenzestigflat. Het moet een woonmilieu opleveren voor senioren met uiteenlopende leefstijlen en inkomens.

De Prinses Margrietflat in deelgemeente Prins Alexander voldoet niet meer aan de wensen door de kleine woningplattegronden en de matige technische staat, energieprestatie en uitstraling. Architectonische ingrepen moeten verhuurproblemen voorkomen en zorgen voor meer woonvariëteit en een breder scala huurders. De prijsvraag is vooral toegespitst op toevoeging van nieuwe balkons en serres.

Aan de openbare ideeënprijsvraag kunnen architecten tot 35 jaar deelnemen die in een straal van 70 kilometer rond Rotterdam wonen. De winnaar is ook kandidaat om de renovatie en uitbreiding van twee identieke flats aan te pakken. De inzendtermijn sluit op 30 januari.


 

Reageer op dit artikel