nieuws

Topsectoren zorgen voor werk in bouw

bouwbreed Premium

Topsectoren zorgen voor werk in bouw

De tien topsectoren gaan behoorlijk wat werk opleveren voor de bouw. Ook innovatief inkopen door de overheid werkt daaraan mee. Dat blijkt uit een brief van minister Verhagen over topsectoren.

Het bedrijfsleven is bereid ruim 1,5 miljard euro te investeren in producten en diensten. Dat blijkt uit de innovatiecontracten die de topsectoren zijn overeengekomen. “Juist in een moeilijke economische tijd laten Nederlandse bedrijven zien dat investeren in vernieuwing de beste manier is om uit de recessie te komen”, aldus Verhagen over de toezeggingen.

De topsector energie gaat zich heel sterk richten op energiebesparing zowel in de industrie als in de gebouwde omgeving. Daar kan in 2050 potentieel 1000 petajoule energie worden bespaard. Al rond 2025 kan de export verdrievoudigen en kunnen 25.000 arbeidsplaatsen worden geschapen in deze groeisector met 13 miljard euro omzet.

Weten wat de andere topsectoren in petto hebben? Lees morgen Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel