nieuws

ThyssenKrupp knapt hoogoven voortijdig op

bouwbreed

ThyssenKrupp grijpt de zwakke staalmarkt aan om in Duisburg een van zijn drie hoogovens stil te leggen. Het staalbedrijf investeert op de locatie 37 miljoen euro om de installatie te vernieuwen. De renovatie van de hoogoven vergt 180 dagen. Eigenlijk zou de vernieuwing pas in 2014 plaatsvinden. De op te knappen hoogoven, getooid met nummer […]

ThyssenKrupp grijpt de zwakke staalmarkt aan om in Duisburg een van zijn drie hoogovens stil te leggen. Het staalbedrijf investeert op de locatie 37 miljoen euro om de installatie te vernieuwen. De renovatie van de hoogoven vergt 180 dagen. Eigenlijk zou de vernieuwing pas in 2014 plaatsvinden.

De op te knappen hoogoven, getooid met nummer 9, stamt uit 1962. In 1987 werd de installatie vergroot tot de huidige jaarcapaciteit van 1,7 miljoen ton. ThyssenKrupp verwacht dat de vraag naar vlakstaal zeker nog tot in het voorjaar zwak zal zijn. Gedurende de periode dat de oven 9 op non-actief staat, draaien de twee resterende installaties in Duisburg-Hamborn op volle toeren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels