nieuws

The Edge krijgt tanden

bouwbreed Premium

The Edge krijgt tanden
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is de afbouw begonnen van het door BAM Woningbouw gebouwde appartementencomplex The Edge. In opdracht van AM Wonen ontwierp architectenbureau Groosman Partners een gebouw dat ruimte biedt aan 138 appartementen, verdeeld over ruime 3- en 4-kamerappartementen. Op dezelfde locatie stond eerder een kantoorgebouw gepland met dezelfde naam die vanwege teruglopende vraag niet meer gebouwd gaat worden. De naam van het complex verwijst naar de opbouw van de balkons. COPYRIGHT TON BORSBOOM

“Mooi om te zien”, vindt Gerrit van Dijk de balkons van appartementencomplex The Edge in Nieuwegein. Ze vormen een getande baan langs de gevel waarbij de tanden per verdieping verspringen, legt de projectleider van BAM Woningbouw Utrecht uit.

De balkons worden afgewerkt met een glazen ‘hek’. De afrastering is een product van De Onderneming Balkonhekken uit Amsterdam. Aan de achterkant van het complex wordt een akoestisch scherm opgehangen. Het scherm wordt opgebouwd uit geluidsabsorberende lamellen van Colt uit Cuijk. The Edge telt 138 appartementen met drie of vier kamers. Onder het complex is een parkeergarage voorzien. BAM Woningbouw voert het werk uit in opdracht van AM Wonen naar een ontwerp van architectenbureau Groosman Partners. Van Dijk denkt eind maart, begin april te kunnen opleveren. Het project begon op 16 april 2010.

Reageer op dit artikel