nieuws

Strukton Rail trekt zich terug uit Noorwegen

bouwbreed Premium

Strukton Rail trekt zich terug uit Noorwegen

Strukton Rail trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit Noorwegen. De spoorbouwer is al sinds 2006 in het Scandinavische land actief maar heeft zijn activiteiten niet naar een acceptabel winstniveau kunnen tillen.

In 2010 werd 5,2 miljoen euro afgeschreven op de Noorse activiteiten. Volgens Strukton biedt de Noorse spoormarkt onvoldoende perspectief. Strukton Rail beoogde met zijn aankopen in Noorwegen een stevige stap te zetten bij het verwerven van een leidende positie in heel Scandinavië.

Opmaat waren de aankopen van Jernbaneservice (omzet 8 miljoen euro) en Betonmast Bane (15 miljoen euro). Na de komst van grootaandeelhouder Centric, het moederbedrijf van Strukton, werden de resultaten scherp tegen het licht gehouden en ging de stekker uit de Noorse activiteiten. Strukton Rail is en blijft – ondanks de domper in Noorwegen – actief in Denemarken en Zweden.

Reageer op dit artikel