nieuws

Start ontpoldering Noordwaard

bouwbreed Premium

Start ontpoldering Noordwaard

De ontpoldering van de Noordwaard begint deze week bij Werkendam. Daar wordt de Noordwaard-polder doorstroombaar gemaakt. Dat maakt Rijkswaterstaat bekend.

Het werk is er op gericht de bevolking van Gorinchem bij hoogwater te beschermen.  “De Noordwaard zal enkele keren per jaar, vooral in de winter, deels onder water staan”, zo staat in een toelichting. “De huidige bewoners en een deel van de agrariërs kunnen in de Noordwaard op terpen blijven wonen.”  Ook landbouw blijft in het gebied mogelijk. Het gebied meet 4450 hectare. Daarmee is het een van de grootste projecten van Ruimte voor de Rivier.   Het werk bestaat uit het verruimen van de Nieuwe Merwede-rivier door het gedeeltelijk afgraven en vernieuwen van dijken.

Reageer op dit artikel