nieuws

Stabilisatie van vraag naar kantoorruimte

bouwbreed

Makelaarsgroep Dynamis telt in Nederland per 1 januari een aanbod van 6,4 miljoen vierkante meter kantoorruimte. In Amsterdam was 2 procent minder oppervlakte beschikbaar dan een jaar eerder. Landelijk daalde het aanbod 1 procent. De vraag naar kantoorruimte is volgens Dynamis vorig jaar gestabiliseerd op een miljoen vierkante meter. Van de vier grote steden noteren […]

Makelaarsgroep Dynamis telt in Nederland per 1 januari een aanbod van 6,4 miljoen vierkante meter kantoorruimte. In Amsterdam was 2 procent minder oppervlakte beschikbaar dan een jaar eerder. Landelijk daalde het aanbod 1 procent.

De vraag naar kantoorruimte is volgens Dynamis vorig jaar gestabiliseerd op een miljoen vierkante meter. Van de vier grote steden noteren Utrecht en Amsterdam een hoger volume dan in 2010. Wat opvalt is dat ondanks de stabilisatie van het volume het aantal transacties toenam. Tegenover de 787 transacties van 2010 staan 806 contracten in 2011. Dynamis verwacht dat ook als de economie aantrekt de vraag naar kantoorruimte laag blijft.

Reageer op dit artikel