nieuws

Slanke wand houdt toch veel geluid tegen

bouwbreed

Silentboard heet de nieuwste gipskartonplaat van Knauf. De gipskern van de plaat bevat speciale toeslagstoffen, die de plaat veel massa geven. Hierdoor zijn de geluiddempende eigenschappen bijzonder. Volgens de fabrikant komt zelfs geen enkele andere plaat in de buurt van de geluidsisolatiewaarden van deze plaat: “met enkel skeletwanden en standaard profielen tot wel 67 decibel”. […]

Silentboard heet de nieuwste gipskartonplaat van Knauf. De gipskern van de plaat bevat speciale toeslagstoffen, die de plaat veel massa geven. Hierdoor zijn de geluiddempende eigenschappen bijzonder. Volgens de fabrikant komt zelfs geen enkele andere plaat in de buurt van de geluidsisolatiewaarden van deze plaat: “met enkel skeletwanden en standaard profielen tot wel 67 decibel”. Met de introductie van Silentboard zijn slanke wanden met hogere geluidsisolatiewaarden mogelijk waarvoor tot nu toe dikkere wanden moesten worden gebruikt.

Reageer op dit artikel