nieuws

Sensor voorkomt overbelasting Li-on-accu

bouwbreed

Litium-ion (Li-on) accu’s in onder meer handgereedschappen en transportmiddelen kunnen uit elkaar knallen of in brand vliegen wanneer ze te heet worden. Dat laatste gebeurt wanneer een accu te zwaar wordt belast. Een nieuwe sensor waarschuwt voor naderend onheil. De detector is een ontwikkeling van het Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory. De vinding meet […]

Litium-ion (Li-on) accu’s in onder meer handgereedschappen en transportmiddelen kunnen uit elkaar knallen of in brand vliegen wanneer ze te heet worden. Dat laatste gebeurt wanneer een accu te zwaar wordt belast. Een nieuwe sensor waarschuwt voor naderend onheil. De detector is een ontwikkeling van het Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory. De vinding meet de temperatuur in de accu en de afgenomen elektriciteit. Zodra de bevindingen op overbelasting wijzen zorgt het accumanagementsysteem voor een lager verbruik en voorkomt zo overbelasting. De ontwikkelaars hebben patent aangevraagd op hun sensor en bieden bedrijven de mogelijkheid een licentie te nemen op de techniek.

Reageer op dit artikel