nieuws

Risicobeheersing bij sluis Zwartsluis

bouwbreed

Risicobeheersing bij sluis Zwartsluis

Het scheepvaart– en autoverkeer mag tijdens de ombouw van de keersluis tot schutsluis in Zwartsluis zo min mogelijk overlast ondervinden.

Daarom heeft Rijkswaterstaat strenge eisen met betrekking tot verkeersstremmingen opgesteld in het aanbestedingsdocument voor de geselecteerde inschrijvende aannemers. De winnende partij, die omstreeks april bekend wordt gemaakt, moet kunnen aantonen de door Rijkswaterstaat aangegeven risico’s zo beperkt mogelijk te houden. Rijkswaterstaat heeft afspraken gemaakt met het bedrijfsleven en andere partijen in Meppel en Zwartsluis die economisch afhankelijk zijn van het scheepvaart– en autoverkeer tussen Meppelerdiep en Zwarte Water. Ook met waterschap Reest en Wieden is afgesproken dat de waterbeheersing in het achterland van de sluis niet mag lijden onder de bouwwerkzaamheden. 

Reageer op dit artikel