nieuws

Richtlijnen voor bezitters kasteelruïnes

bouwbreed Premium

Om eigenaren van kasteelruïnes en kasteelterreinen te helpen heeft de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) richtlijnen gepubliceerd. Een toekomst voor kasteelruïnes, is de naam van de publicatie. De richtlijnen zijn bestemd voor instandhouding van het erfgoed dat vaak op aantrekkelijke terreinen ligt en desondanks onrendabel blijkt te zijn. De RCE wijst er op dat kasteelruïnes […]

Om eigenaren van kasteelruïnes en kasteelterreinen te helpen heeft de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) richtlijnen gepubliceerd. Een toekomst voor kasteelruïnes, is de naam van de publicatie. De richtlijnen zijn bestemd voor instandhouding van het erfgoed dat vaak op aantrekkelijke terreinen ligt en desondanks onrendabel blijkt te zijn.

De RCE wijst er op dat kasteelruïnes en kasteelterreinen geregeld worden hergebruikt. Bijvoorbeeld voor toeristische doeleinden. Tegelijkertijd worden ze bedreigd door onder meer woningbouw en het inrichten van bedrijventerreinen. In de publicatie wordt ingegaan op het gebruik van dit type erfgoed.

Reageer op dit artikel